21 Aug |
|
21 Aug |
|
21 Aug |
|
21 Aug |
|
|
Chiar dacă inițiativa deputatului PDL Alin Popoviciu a fost criticată de reprezentantele sexului frumos, atât de cele pedeliste, cât și de cele din celelalte formațiuni politice, ideea n-ar fi atât de rea, mai ales că, prin această ocazie, Parlamentul României ar mai câștiga ceva popularitate și ar face un prim pas, mărunt ce-i drept, înspre reabilitarea imaginii instituției. Și cum județul Argeș n-a dus niciodată lipsă de femei frumoase, deștepte și elegante, criterii pe care și deputatul Popoviciu ar dori să le folosească în jurizare, argeșenii vin cu două propuneri: pesedista Simona Bucura Oprescu și pepededista Ioana Dumitru.
Evaluările după model internaţional, cu testări obligatorii ale elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, intră în şcoala românească începând cu anul şcolar 2013-2014. Anunţul a fost făcut, marţi, de către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. În mod normal, aceste evaluări din doi în doi ani trebuiau să intre în vigoare începând cu anul 2011-2012, aşa cum prevede Legea Educaţiei Naţionale. Oficialii de la Educaţie au ales, însă, să organizeze evaluări pilot în ultimii doi ani.
Cum se făceau valuarile în ultimii doi ani
Anul acesta, evalările pilot au avut loc în luna mai, în 86 de şcoli pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a şi 86 de şcoli pentru clasa a VI-a. Elevii care au participat la aceste testări nu au primit note, rezultatele trecându-se într-un portofoliu al elevului în care este trecută situaţia şcolară.Rezultatele de la aceste evaluări pilot nu au fost încă făcute publice, oficialii de la Ministerul Educaţiei explicând că se vor anunţa în luna septembrie.
Pentru examenele care se vor da obligatoriu în anul şcolar următor nu s-au publicat încă metodologiile de organizare, dar învăţătorii şi profesorii afirmă că ştiu la ce să se aştepte. Anul acesta, evaluarea a avut loc în sala de clasă în care au învăţat elevii.
Remus Pricopie: Prin introducerea evaluărilor naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se poate urmări mai bine cum evoluează fiecare elev
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că, începând din anul şcolar 2013-2014 vor exista evaluări naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Remus Procopie a spus că este necesară o astfel de măsură în condiţiile în care până la clasa a VIII-a nu există nicio evaluare. Ministrul Educaţiei a spus că prin introducerea evaluărilor naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se poate urmări mai bine cum evoluează fiecare elev, dar şi dacă şi unde sunt probleme la nivel de şcoală, de clasă sau de elev.
Primarul Tudor Pendiuc nu își mai amintește prea bine cine este personajul care reprezintă Piteștiul în Senatul României. A recunoscut-o recent, în cadrul unei discuții cu jurnaliștii privind regionalizarea și demersurile făcute de parlamentarii argeșeni în acest sens. Parlamentari cu care, să nu uităm, același edil piteștean mergea la braț prin fiecare cartier, îndemnându-i pe cetățeni să voteze. Printre aceștia s-a numărat și Ionuț Elie Zisu, un constănțean putred de bogat care și-a dorit un fotoliu de senator de Pitești și pe care l-a și obținut fără prea multe eforturi. Dovadă că dacă în campania electorală, Zisu s-a arătat de câteva ori pe la noi prin municipiu, după ce s-a văzut cu mandatul în mână, a și dispărut din peisaj. ”Care senator?”, a întrebat Pendiuc, după care a izbucnit în râs. Totuși, primarul a ținut să explice că nu el a fost cel care l-a susținut pe Zisu, menționând că nici nu a putut să facă notă discordantă cu colegii din USL și să refuze să promoveze la Pitești un străin. ”Eu recunosc că dintre toți, cel mai mult l-am susținut pe Cătălin Rădulescu. E un tip bătăios, despre care știam că e așa, dar acum mă bucur să văd cât e de vocal, cât e de bătăios...”, a recunoscut Pendiuc.